Kvinnohälsovården flyttas tillfälligt

Under vecka 34 och 35 hänvisas patienter som tillhör kvinnohälsovårdsmottagningen på Pantarholmen i Karlskrona till kvinnohälsovården i Lyckeby eller till gynmottagningen på sjukhuset. Detta gäller patienter som fått sin tid bokad av en barnmorska. Orsaken till den tillfälliga flytten är sanitära problem i lokalerna på Kvarngatan. Kvinnohälsovården ringer upp de patienter som påverkas.

-Det är givetvis olyckligt, men vi försöker göra det så bra som möjligt för våra patienter under tiden som lokalerna saneras, säger Love Elthammar, verksamhetschef för kvinnokliniken.

Patienter som ska ta cellprov eller HPV-vaccin hänvisas dock fortsatt till Kvarngatan eftersom vaccinet inte får förflyttas mellan olika kylar. Dessa patienter ska alltså ta sig till adressen på kallelsen.

Region Blekinge återkommer med information om vad som gäller från vecka 36.