Stor brand vid Norra Kvill

Insatsledare Roger Karlsson pustar ut längs den lilla grusvägen efter en hård eftermiddag. Han tittar lyriskt upp mot helikoptern som kör vända efter vända och suckar nöjt; vi hade inte fixat detta utan deras hjälp. Totalt har vi haft två helikoptrar och lika många flygplan igång. Nu kör han de sista vändorna. Efter det avvecklar vi vår insats och lämnar över till markägaren.

Det var tidig eftermiddag som räddningstjänsten larmades om rök och öppna lågor precis intill Norra Kvills nationalpark. Till att börja med befarade man att branden spridit till själva nationalparken, men efter nogsam kontroll kom lugnande besked.

Totalt har bortåt 40 man slitit med att slå ner branden som ett tag spred sig fort i den snustorra terrängen.

Sammantaget har ett ca 300 x 400 meter stort område brunnit. Och vi hade inte klarat oss utan de flygande resurserna! Glöm inte skriva det! Och kör försiktigt hem, avslutar Roger Karlsson.