Dagen efter

Dagen efter ter sig det som hänt otroligt. Det som var en väntkur för bussen ligger nu i småsmulor i diket och på åkern. En bit bort en oöppnad förpackning juice, ett par handskar och några förvridna bildelar.

I en svag sväng innan raksträckan gick något snett. Bilen med åtta personer sladdade till, voltade tvärs över vägen, rev busskuren och stannade ute på åkern på taket.

Totalt fördes sju personer till sjukhus, samtliga med lättare skador visade det sig. Vilket får beskrivas som ett under med tanke på hur bilfärden slutade. Den yngste 11 år, den äldsta i 40-årsåldern.

Markägaren är idag lågmält uppgiven. Han tittar bedrövat på förstörelsen och suckar. Det är andra gången på två år, konstaterar han och undrar vem som ska städa upp och vem som ska betala. Han har fått ett ärendenummer av polisen och ber Linslusfoto skicka bilder.

Polisen har har tagit olycksbilen i beslag och föraren är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och grovt vållande till kroppsskada.

/Björn Hansson, ansvarig utgivare Linslusfoto