Brand i villa

Röklukten sticker i näsan även nu på nyårsafton.  Trots det kraftiga regnet och blåsten inatt. På övervåningen i den vackra gamla villan står flertalet fönster öppna och spåren av nattens brand är tydliga. De sotiga fönsterna blir lite extra tydliga mot den vita fasaden.
Villan ser utifrån nyrenoverad och välhållen ut omsluten av en välskött trädgård.

Runt tomten slår de blåvita banden i vinden. Ute på en åker står en polisbil, tvärs över grusvägen en målad polisbil. I väntan på den tekniska undersökningen som kommer att ske när platsen svalnat, förklarar en polis.

Det var strax innan midnatt som larmet om kraftig rökutveckling och synliga lågor i fastigheten norr om Karlskrona nådde Sos Alarm. Pådraget blev stort och snart var enheter från fyra stationer inblandade i insatsen. När räddningstjänsten kom fram till villan fanns två på platsen. Den ena av dem, enligt uppgift en man i 30-årsåldern, fördes till sjukhus och greps senare misstänkt för mordbrand.