Sea cloud Spirit

Tidig morgon Elevatorkajen Kalmar. En spänd väntan som nästan går att ta på. Husbilsfolket stod och tittade förundrat på masterna som dök upp bakom silon och på mannen från destination Kalmar som slet för att hinna få välkomsttältet klart i tid. De tre systrarna från Island tittar nyfiket på båten som sakta stävar mot kaj.

Hon är en imponerande pjäs, SeaCloud Spirit. Byggd 2021, tre master med en total segelyta på styvt 4000 m². Jämfört med de största flytande nöjespalatsen får hon anses liten med sina beskedliga 138 m

20 minuter senare, precis när destination Kalmar -mannen (som visar sig vara Kalmar kommuns turismchef) pustande lägger ut den sista mattan, hör man kaptenen över radion ge den officiella klarsignalen att fartyget är säkrat i hamn

I eftermiddag åker hon vidare norrut längs kusten. Nästa anhalt på väg mot Stockholm är Gotland.