Vattentornet i Jämjö ska lysas upp i rött – tack vare Lowes förslag

Alla som bor i Karlskrona kommun har möjlighet att påverka samhället genom att lämna medborgarförslag. En som nyttjat den möjligheten är sjuårige Lowe Eriksson. Till vintern kommer hans förslag att lysa upp Jämjö vattentorn i rött bli verklighet.

Vattentornet är ett riktigt landmärke som syns på långt håll när man närmar sig Jämjö. Till vintern kommer det även bidra till att sprida julstämning. Allt tack vare sjuårige Lowe Erikssons förslag till Karlskrona kommun.

– Jag tror att det kommer bli jättefint, säger Lowe.

Tanken att låta vattentornet lysa rött väcktes i vintras när Lowe och hans familj såg hur fint vattentornet på Bryggareberget kunde belysas i olika färger. Tillsammans med sin pappa skrev han ett medborgarförslag till kommunen. ”Jag har alltid gillat att se stans vattentorn i rött sken vid juletid varje år”, skrev de.

Tjänstepersonerna på kommunen tyckte att det var ett väldigt bra förslag och för ett par veckor sedan var det dags för politikerna i drift- och servicenämnden att fatta beslut. Lowe var på plats när de sa ja till hans förslag.

– De gav mig en applåd, berättar han.

Planen är nu att belysa vattentornet i rött under juletid varje år med start vintern 2022.

På karlskrona.se/medborgarforslag kan du läsa mer om hur det går till att lämna medborgarförslag. På karlskrona.se/kontakt finns information om andra möjligheter att komma i kontakt med Karlskrona kommun och tycka till om kommunens verksamhet.