Stökig nyårsafton i västra blekinge

Det blev en stökig nyårsafton i västra Blekinge.
I Karlshamn greps två personer sedan de fyrat av fyrverkeripjäser mot såväl polispersonal som deras bilar. Det uppstod inga större skador, men de gripna är nu misstänkta för bland annat blåljussabotage.
Knappt en mil bort, i Mörrum som väl mest är känt för sitt laxfiske, kom senare på natten larm om brand i sophus i ett flerbostadsområde. När räddningstjänsten kom fram möttes de av så pass stökiga ungdomar att de larmade polisen för att kunna jobba. Sophuset brann ner fullständigt och totalt 4 bilar hann bli mer eller mindre skadade av branden.
Dagen efter saknar många boende ord inför det inträffade. Ilskan och uppgivenheten går nästan att ta på. En kvinna vi möter har en soppåse i handen som hon blir stående med en bit bort. Hon blickar ut över förödelsen och suckar. Jag får väl gå hem med den här igen
/Björn Hansson, Linslusfoto