Få hjälp att ta dig till vaccinationen

Behöver du någon som följer dig till och från vårdcentralen när det är dags för vaccination? Om du är 70 år eller äldre har du möjlighet att få hjälp av en volontär.

Karlskrona kommun och Frivilliga resursgruppen har sedan början av coronapandemin samarbetat för att erbjuda hjälp till människor som är 70 år och äldre.

Många volontärer har valt att bidra med att exempelvis transportera mat och medicin åt äldre personer. Nu har kommunen utökat verksamheten till att även erbjuda ledsagning till och från vaccinationen som sker på vårdcentralen.

Kontakta seniorrådgivaren

Om du är 70 år eller äldre, och i behov av hjälp, kan du kontakta kommunens seniorrådgivare på telefonnummer 0455-30 30 64. Att få hjälp är helt kostnadsfritt.

När det är din tur att boka tid för vaccination får du ett brev hem i brevlådan från Region Blekinge med mer information om hur du gör för att boka din tid. Det förekommer att regionen ringer upp dig för att boka tid. Det gäller framförallt om du är 80 år eller äldre. Det kommer vara möjligt att boka tid genom att ringa vårdcentralen eller använda e-tjänst på 1177.se.

Bli volontär

För dig som vill ställa upp som volontär finns mer information, och möjlighet att anmäla ditt intresse, på karlskrona.se/volontar.

Läs mer om hur Karlskrona kommun arbetar med frågor relaterade till coronapandemin på karlskrona.se/corona.