Sten Nordin slutar som landshövding

Blekinges landshövding Sten Nordin har avböjt förlängning av sitt förordnande och slutar därför den siste januari 2021 i samband med att förordnandet löper ut.

– Det har inte varit ett enkelt beslut då jag har trivts väldigt bra. Men jag fyller snart 65 år och vill frigöra tid för att kunna ägna mig åt min familj och fler saker som ligger mig varmt om hjärtat, säger landshövding Sten Nordin.

En ny landshövding kommer att utses av regeringen. Det är ännu inte klart vem som tar över posten.

– Mina tre år i Blekinge har varit mycket spännande och händelserika. Vi har gjort många saker vi ska vara väldigt stolta över. Jag vill därför passa på att tacka såväl mina medarbetare på länsstyrelsen som våra samverkansparter i länet för ett gott samarbete med att utveckla Blekinge.

Sten Nordin tillträdde som landshövding i Blekinge län den 1 oktober 2017. Han kommer vara kvar på sin post fram till den 31 januari 2021.