Korttids- och tillsynsverksamheter stänger tillfälligt

Korttids- och tillsynsverksamheterna för barn med funktionshinder på Kiselvägen, Norrskensgatan och Klimatgatan stängs tillfälligt på grund av covid-19.

Anledningen till stängningen är att tre personer ur personalen har bekräftats smittade med covid-19. Verksamheterna stängs från och med måndagen den 30 november och planeras öppna igen måndagen den 7 december. Stängningen berör cirka 30 barn och unga. 

− Det är naturligtvis ingen åtgärd som är önskvärd, men det är viktigare än någonsin att vi följer de strikta råd och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och Region Blekinge ger, säger Elina Tyrberg, chef för funktionsstödsförvaltningen.  

I samråd med Region Blekinges smittskyddsenhet stängs Kiselvägens barnkorttids och Norrskenets tillsynsverksamhet. Klimatgatans korttidsverksamhet, en verksamhet med nära koppling till Kiselvägens barnkorttids och Norrskenets tillsynsverksamhet, stängs tillfälligt som ett led i att minska smittspridningen.  

Karlskrona kommun arbetar intensivt med att följa utvecklingen, vidta nödvändiga åtgärder och informera berörda. Åtgärderna görs förebyggande för att minska vidare smittspridning och av omsorg för medarbetare och barn. Beslutet grundar sig på smittskyddslagen och är taget i samråd med Smittskyddsenheten på Region Blekinge.  

Detta enligt ett pressmeddelande från Karlskrona kommun.