Blåljussabotage i Ronneby

Två personer greps under några stökiga timmar i Ronneby centrum tidig lördagnatt. Räddningskåren larmades om en mindre brand vid 22-tiden men väl på plats kastade någon sten mot dem och Polisen tillkallades. Även Polisen möttes av stenkastning vilket fick till följd att kravallutrustade patruller fick budas till platsen.

En timme senare har lugnet åter sänkt sig över lilla Ronneby. En lång rad sönderslagna fönster på lokaler utmed Kungsgatan är det enda synliga spåret av vad som hänt. I en lokal har gatstenen som kastats in genom skyltfönstret även träffat en bildskärm innan den landat på golvet.

Jag träffar ett gäng chockade Ordningsvakter, samtliga vill vara anonyma. Men de berättar att de under natten släckt åtminstone tre mindre bränder längs gatan och att Polisen sedan stängde de uteställen de jobbade på

Björn Hansson, Linslusfoto

Foto Björn Hansson Linslusfoto
Foto Björn Hansson Linslusfoto