Välkommen in i Nättrabys nya fritidsgård

Nu finns en ny, efterlängtad mötesplats för ungdomar i Karlskrona kommun. På onsdagen invigdes nämligen den nya fritidsgården i Nättraby.

Den nya fritidsgården ligger i anslutning till skolan på Idrottsvägen 15. Ungdomarna i Nättraby har själva varit med och påverkat både inredning och utrustning. Inomhusmiljön har anpassats för att bjuda in till gemenskap. Där finns till exempel en jättestor soffa att hänga i och ett ”arkad-rum” där man kan utmana sina kompisar i olika spel. I lokalerna finns även två undervisningsrum för Kulturskolans verksamhet och utanför fritidsgården finns stora möjligheter till idrott och andra aktiviteter.

– Det känns fantastiskt att få vara med och inviga denna viktiga mötesplats för kommunens ungdomar.  Jag spenderade själv stora delar av min tonårstid på fritidsgården i Jämjö och jag vet hur mycket en sådan här samlingsplats betyder för en bys ungdomar. Det här är en efterlängtad satsning som vi äntligen har lyckats ro i hamn, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Elina Gustafsson.

Två fritidsledare finns på plats för att ge den som behöver stöd och för att utveckla verksamheten efter ungdomarnas behov.

– Vi fritidsledare har sett fram emot öppningen jättemycket. I de möten vi haft med Nättrabys ungdomar, både i skolan och på de befintliga fritidsgårdarna, har vi sett ett fantastiskt engagemang och vilja att vara med och påverka. I svar på våra enkäter och i ungdomarnas egna förslag upplever vi en stor variation i intressen och önskemål. Det ska bli otroligt kul att få jobba för att bemöta dessa, säger fritidsledare Filip Blom.

I Karlskrona kommun finns flera fritidsgårdar som antingen drivs av kommunen eller av föreningar. Fritidsgårdarna är gratis, öppna och drogfria mötesplatser där du som besökare kan vara med på olika upplevelser så som utflykter, resor, gruppaktiviteter eller att bara hänga med kompisar, gamla som nya.