Region Blekinge pausar egenprovtagning för covid-19

Region Blekinge pausar nu tillfälligt egenprovtagningen för covid-19 i Blekinge. Orsaken är att man upptäckt brister i hur proverna analyseras.

Egenprovtagningen pausas därför under torsdag och fredag denna vecka. Däremot pågår bokad egenprovtagning som vanligt i dag och i morgon.

– Vi behöver föra en dialog med leverantören för att åtgärda bristerna. Vi återkommer med besked om nästa veckas egenprovtagning senare under den här veckan. Målet är att komma igång med egenprovtagningen igen så snart som möjligt, säger Stefan Österström, stabschef för krisledningen i Region Blekinge.

Har du bokat en tid för egenprovtagning under torsdag eller fredag kan du inte genomföra din egenprovtagning. Om du fortfarande har symtom på covid-19 efter helgen är du välkommen att boka en ny tid i nästa vecka, förutsatt att egenprovtagningen då har kommit igång igen.

Aktuell information om egenprovtagning finns på 1177.se/blekinge.