I år firas nationaldagen digitalt

Det traditionsenliga nationaldagsfirandet i Wämöparken ersätts i år av ett videosänt tal med kommunfullmäktiges ordförande Gunilla Ekelöf. Varmt välkommen att ta del av talet och Marinens Musikkår som framför Sveriges nationalsång.

Coronapandemin sätter stopp för nationaldagsfirandet i år och Karlskrona kommun kommer istället att klockan 10.00 på nationaldagen publicera en film i sociala medier och på Karlskrona.se. 

Kommunfullmäktiges ordförande Gunilla Ekelöf håller i filmen sitt nationaldagstal ackompanjerat av bilder på vackra vyer i Karlskrona. 

– Jag är mycket hedrad över att få hålla detta tal och beklagar verkligen att vi inte kan fira nationaldagen i Wämöparken som brukligt är, säger Gunilla Ekelöf. 

Nationaldagsfirandet i Karlskrona har de senaste åren firats med att svenska flaggan har hissats på Stortorget och därefter har det varit dans och underhållning i Wämöparken.

Marinens musikkår avslutar filmen med att framföra Sveriges nationalsång.  

– Med denna korta film hoppas vi kunna skapa en finstämd nationaldagskänsla trots att vi inte ha möjlighet att samlas till ett traditionellt nationaldagsfirande, säger Carl-Martin Lanér, kommundirektör på Karlskrona kommun.