73 10 98 – nytt nummer när du behöver vård på kvällen eller helgen

73 10 98 – nytt nummer när du behöver vård på kvällen eller helgen
Tisdagen den 17 mars öppnar Region Blekinge ett nytt telefonnummer som är till för dig som insjuknat eller skadat dig och inte kan vänta till din vårdcentral öppnar. På kvällen eller helgen kan du ringa 73 10 98 (inget riktnummer behövs).

På 73 10 98 svarar en distriktssköterska, som bedömer om du behöver få en besökstid till någon av våra jourcentraler i Karlshamn och Karlskrona.

– Vi ökar därmed tillgängligheten för våra patienter. Vi vill poängtera att det nya numret är till för den som behöver träffa en person i vården innan vårdcentralen öppnar. För all övrig rådgivning ska man vända sig till sin vårdcentral eller 1177, säger Anna Svensson och Boris Svensson, som är chefer för jourcentralerna i Karlshamn respektive Karlskrona.

Telefontider till 73 10 98:
måndag till fredag, klockan 17-21
lördag till söndag och övriga helgdagar, klockan 8-21.
Ring 73 10 98 när du insjuknat eller skadat dig och inte kan vänta till din vårdcentral öppnar. Ring din vårdcentral eller 1177 när du behöver kontakta någon för råd och vård. Gäller det ett livshotande tillstånd, ring alltid 112.

1177.se/blekinge