Här är idrottarna som bildar årets Team Karlskrona

Årets Team Karlskrona består av tio elitsatsande förebilder. – Jag känner mig väldigt stolt som får representera Karlskrona när jag är ute och tävlar, säger brottaren Moa Karlsson.

Medlemmarna i Team Karlskrona utses varje år av Elitidrottsrådet, som är ett samarbete mellan olika elitföreningar och Karlskrona kommun.

Idrottaren får ett stöd på 15 000 kronor.

För att vara aktuell ska man uppfylla en rad kriterier. Idrottarna ska till exempel vara uttagna i landslaget eller ha nått internationella topplaceringar i sin idrott. Föreningen som man företräder ska också ha sin verksamhet i Karlskrona kommun.

Målet med Team Karlskrona är att uppmuntra och lyfta fram duktiga idrottare som kan verka som positiva förebilder för idrottande barn och ungdomar.

Årets Team Karlskrona består av:
• Julia Fridlund och Moa Karlsson, brottning, BK Atle.
• Nanna Carleke och Teo Carleke, squash, Carlskrona squashklubb
• Linn Löfmark och Axel Mattson, fäktning, FK Chapman.
• Sebastian Karlsson, simning, Karlskrona SS
• Hanna Kjellson, bordtennis, Lyckeby BTK
• Ebba Berglin och Anton Johansson, orientering, OK Orion.

”Betyder mycket”

Brottaren Moa Karlsson har ett spännande år framför sig med bland annat Europas största brottningstävling Tallinn Open.

– Det betyder mycket för mig att vara en del av Team Karlskrona. Jag känner mig väldigt stolt som får representera Karlskrona när jag är ute och tävlar. Det ger mig mer möjligheter att utvecklas i brottningen och bli bättre. Jag får även mer möjligheter att åka på läger där jag kan utveckla min brottning ännu mer, säger hon.

Möjlighet till läger

Även för squashspelarna Nanna och Teo Carleke väntar internationella tävlingar i år.

– Jag har varit med i Team Karlskrona under några år och tycker det är roligt att tillhöra en grupp som tillhör Sverigeeliten trots att vi inte kommer från en storstad. Dessutom ger stödet mig möjlighet att vara med på landslagsläger och även internationell träning, säger Nanna Carleke.

– Jag gör mitt sista år som junior och vill åka på så många internationella juniortävlingar som möjligt. Stödet som jag får som medlem i Team Karlskrona hjälper mig med den satsningen, säger Teo Carleke.

Fick idrottspris 

Två av medlemmarna i Team Karlskrona fick nyligen ta emot Karlskrona idrottspris för sina starka insatser under 2019. Det handlar om Ebba Berglin och simmaren Sebastian Karlsson.

– Som parasportare tycker jag att det känns mycket bra att få visa upp att även vi med funktionshinder kan vara med i stora sportsammanhang och att vi också kan prestera på hög nivå. Vi som är funktionshindrade får ju kämpa lite mer för att nå framgång än friskidrottare, säger Sebastian Karlsson.

Allt enligt pressmeddelandet från Karlskrona kommun.

Linslusfoto