Stefan avtackades efter 30 år på räddningstjänsten

I över 30 år har Stefan Sjöholm släckt bränder och varit först på olycksplatser i Karlskrona och Ronneby. Nu väntar ett nytt liv som pensionär och förra veckan avtackades han av sina kollegor på Räddningstjänsten östra Blekinge.

Under åren har Stefan gått hela vägen inom räddningstjänsten, från brandman och brandförman till brandmästare och nu senast insatsledare. Kamratskap och omväxlingen på jobbet har gjort att han trivts på sin arbetsplats under så lång tid.

– Det blir en familjär stämning på arbetet, man umgås mycket och nära varandra mellan utryckningarna en vanlig arbetsdag, säger Stefan.

Att jobba på räddningstjänsten innebär att inte veta vad som händer nästa arbetsvecka eller ens samma arbetsdag. Men mottagande under utryckningar är alltid detsamma.

– Man känner sig alltid behövd när man åker på utryckning och de vi möter blir glada när vi kommer.

Karriären, som började redan 1987, har nått sitt slut, men Stefan stänger inte dörren helt för nya uppdrag i framtiden. Till den som funderar på att jobba inom räddningstjänsten har han bara gott att säga om sin arbetsgivare, med ett litet tillägg:

– Att tycka om träning är såklart ett plus, säger Stefan Sjöholm.

Detta via ett pressmeddelande från Karlskrona kommun.