Unik hälsoklinik invigs av socialminister Lena Hallengren

Den 13 september inviger socialminister Lena Hallengren BTH:s nya storsatsning – en unik forsknings- och utbildningsklinik med fokus på teknik inom vården. En specialvisning av kliniken enbart för media erbjuds onsdag 11 september. Media är välkommen.

I samband med BTH:s 30-årsjubileum kommer en ny forsknings- och utbildningsklinik inom hälsa att invigas. Det är en storsatsning inom området tillämpad hälsoteknik och den är unik i sitt sätt att integrera utbildning och forskning inom hälsoområdet.

Kliniken består av tre delar:

  • Utbildningsmottagning där studenter tillsammans med forskare och lärare kan utforma, testa och simulera nya arbetssätt för framtidens vård. Här finns också en hälsomottagning bemannad av studenter som bland annat utför hälsoundersökningar.
  • Forskningslabb med testbädd för forskare, doktorander och samverkanspartner från såväl akademi, näringsliv som region och kommun. Forskningsprojekten spänner över hela området med hur teknik stödjer människor i alla åldrar för god hälsa och livskvalitet.
  • Arena för nationella och internationella kliniska forskningsprojekt.

På kliniken finns även Europas mest moderna tandvårdsenhet. På kliniken kommer BTH:s studenter att få den viktiga kopplingen mellan teori och praktik och få ta del av forskarnas resultat.