Sommarjobbet som blev ett boende

Sommarjobbet som blev ett boende

I sommar har fem gymnasieelever sommarjobbat på kommunen och nu har deras 3D-modell av Rödebys nya omvårdnadsboende presenterats.

Eleverna har i samarbete ned Karlskrona kommun tidigare gjort en 3D-modell över Pottholmen. Det ledde till att äldreförvaltningen kontaktade dem för att skapa en 3D-modell av det nya omvårdnadsboendet som ska byggas i Rödeby. Under den fem veckor långa anställningen fick eleverna i sommar skapa sin modell utifrån de ritningar som fanns.

– Vi har byggt en så exakt modell som möjligt, säger Alfons Svensson som tillsammans med Hampus Södergren, William Kamnert, Rafael Constantinescu och Harald Hjortsberg arbetat med projektet.

Utifrån ritningarna har de fått veta exakt vilka material och färger som ska användas på omvårdnadsboendet. Hela modellen innehåller cirka 50 000 delmodeller bestående av 300 material som skapats för hand.

– Det har varit som att bygga med Lego där vi har instruktionerna men har fått skapa Legobitarna själva, säger Hampus Södergren.

Modellen kommer visas upp för allmänheten under ett informationsmöte i Rödeby i slutet av augusti. Under Seniormässan i höst kommer besökarna även ha möjlighet att själva vandra runt i modellen med hjälp av VR-teknik. Upplevelsen blir då att de själva står inne i omvårdnadsboendet.

– Det är häftigt att se boendet färdigt innan det ens börjat byggas, säger Eva Herbertsson på äldreförvaltningen.

Linslusfoto
Där det händer när det händer 0736 69 56 09