En epok går i graven

1967 flyttade det man på den tiden kallade rätt och slätt Brandkåren in i den nybyggda stationen på Pottholmen på Trossö. Då, på slutet av 60-talet, ansågs det vara ett riktigt skrytbygge med allt för stor vagnhall. Så här många portar lär ni aldrig behöva, skojades det om i ett av många invigningstal under pompa och ståt. Under årens lopp har stationen varit med om det mesta, bla en förödande brand där gymnastikhallen gick upp i rök.

Idag gjordes den sista delen av flytten när det som idag kallas för operativa enheten klockan tre på eftermiddagen i en noga planerad karavan med poliseskort lämnade Trossöstationen och flyttade in i den nybyggda stationen vid Oscarsvärn. Det är en av de modernaste i hela landet, myser styrkeledare Conny.
Trossöstationen kommer enligt uppgift att börja rivas redan på måndag och en epok går därmed i graven. På den gamla brandstationens plats ska det nu byggas en helt ny stadsdel med flerbostadshus.

/Björn Hansson, Linslusfoto


Första styrkan på plats. Insatschef Christer Lindau, styrkeledare Conny Jensen och resten gnisttrampare.