Get på rymmen 2.0

Länsstyrelsen tog i början av veckan hjälp av jägare med lugnande pilar för att kunna fånga den get som varit på rymmen några veckor. Det är en ung hona och hon har verkat stressad av uppståndelsen. Någon ägare har fortfarande inte hörts av, så efter att man lyckades fånga in geten transporterades den till en tom hage i Wämöparken.

Sedan gick det inte ens ett dygn. Geten, som har döpts till Tösen av inblandade, ville uppenbarligen inte vara instängd i en hage. I går kväll larmades Polisen om en lös get i trafiken på Österleden. En patrull åkte till platsen och försökte locka med lite gott, men geten skuttade in i ett snår och kunde inte lokaliseras. Förrän en timme senare när det kom ett nytt larm. Än en gång gjorde patrullen tappra försök att locka till sig Tösen, men hon var lika motsträvig som tidigare.

På sociala medier går diskussionerna varma och vissa hävdar bestämt att Tösen stressades av allt folk som närmast vallfärdade till inhängnaden för att få se geten. En del menar att det var de lokala medierna som stressade geten genom att plåta den. Eller var det så enkelt att det lugnande medlet slutat verka och att Tösen ville ut i frihet på nya äventyr?
Nu har ärendet ännu en gång landat hos Länsstyrelsen och deras djurskyddshandläggare. Vi får se hur det går denna gången.

Bilderna är från Amiralen där Tösen älskade att stå och spegla sig i glasdörrarna

Björn Hansson, Linslusfoto.se
————————————————
LINSLUSFOTO KARLSKRONA
Vi har F-skatt
Journr: 073 669 56 09