Nedlagd bilverkstad i Kallinge totalförstörd – polisen misstänker den är anlagd

Det var strax innan klockan på på tisdagsförmiddagen som räddningskåren larmades till en brand i en numera nedlagd (men ännu inte tömd) bilverkstad i Kallinge utanför Ronneby. Byggnaden visade sig vara övertänd och ett tag fruktade man att gasflaskorna som fanns i lokalen skulle explodera. Turligt nog stod de strax innanför dörrarna, så de kom snabbt i säkerhet och kyldes av. Beslutet blev sedan att helt enkelt låta byggnaden brinna ner under kontrollerade former.

Senare under dagen fick polisen nys om två pojkar som på vårdcentralen sökt vård för bla brännskador. Man har nu kopplat in även socialen och pratar med föräldrarna. Polisen vill i nuläget inte säga mer än att de skador killarna har stämmer överens med brandplatsen. Och vill ingå gå närmare in på vad de menar med den formuleringen

/Björn Hansson, Linslusfoto