Öppet hus hos SR Blekinge och SVT Blekingenytt

På torsdagen hade Sveriges Radio Blekinge och SVT Blekingenytt öppet hus. Dess redaktioner ligger på Högabergsgatan 3, gamla hattfabriken i Karlskrona. Man kunde inte missa att det var en särskilt händelse idag. Vi entrén fanns det rosa ballonger, även i trapphuset var det prytt med ballonger. Det var en strid ström av besökare. En tipspromenad hade man ordnat i lokalerna. Även Mats Andersson och Anna Krahner från SMHI samt Maria Andersson från Trafik- och serviceredaktionen alla från Malmö var på plats. Även några tekniker hade lånats in från både Kalmar och Malmö. Sändningen pågick som vanligt, dagens fokus var lagt på insamlingen för Världens Barn. Även guidade turer med SR reportern Carina Melin fanns möjlighet att gå. I SVT Blekingenytts lokaler fanns också gott om folk, troligen äldste besökaren gav sig till känna där, Stina Johansson 97 år boende på Hasslö. Det var över 10 år sedan senast de hade öppet hus. Vi får hoppas att dagens succe, gör att man tänker om och att det inte tar över 10 år tills nästa öppet hus.

Entren till Högabergsgatan 3

Öppet hus SR Blekinge och Blekingenytt

Öppet hus i SR Blekinge och SVT Blekingenytt

Carina Melin höll guidade turer i huset.

Öppet hus i SR Blekinge och SVT Blekingenytt

Patrik och Linn in action, livesändning från studio 1.

Öppet hus i SR Blekinge och SVT Blekingenytt

Öppet hus dagens troligen äldsta besökar Stina Johansson 97 år från Hasslö, samtalar med SVT Blekingenytts redaktionschef Mattias Christiansson

Öppet hus i SR Blekinge och SVT Blekingenytt

Anton Emanuelsson Vretander förevisade en studio och hur alla knappar och reglage fungerar

Öppet hus i SR Blekinge och SVT Blekingenytt

Meterologerna Anna Krahner och Mats Andersson visade hur vädret fungerar i radion.

Text och bilder
Suzanne Wernersson
Linslusfoto.se