Drönare fick för mycket luft under vingarna

På söndagseftermiddagen ryckte räddningskåren i Karlskrona ut för att hjälpa en olycklig utländsk student vars drönare under filmning av Stortorget i Karlskrona plötsligt tappat kontakten med fjärrkontrollen och kraschlandat på kanten av taket på Fredrikskyrkan.

Den stora stegen visade sig vara på sitt sämre humör och det krävdes några omstarter och trix för att få den att vilja det brandmännen ville. Men när allt fungerade kunde brandmannen Martin Hansson (för övrigt kanske mer riksbekant som fotbollsdomare) på några minuter plocka ner flygfarkosten i korgen. Allmänhetens intresse för insatsen i vårsolen var stort, och folk bidrog med griptänger och plankor för att göra det lättare att nå.

En stund senare kunde den 600 gram tunga drönaren återförenas med sin något förlägna ägare på marken. Med drönaren i ett fast grepp och ett stort leendet berättar han lyriskt om hur vackert Karlskrona är – och att han nu ska se om filmen duger för Youtube.

Drönare på Fredrikskyrkans tak

Drönare på Fredrikskyrkans tak

Drönare på Fredrikskyrkans tak

Drönare på Fredrikskyrkans tak

Drönare på Fredrikskyrkans tak

Drönare på Fredrikskyrkans tak

Drönare på Fredrikskyrkans tak

Drönare på Fredrikskyrkans tak

Text och bilder
Björn Hansson
Linslusfoto.se