Husvagnsbrand Gisslevik Torhamn

Bränder i husvagnar uppställda på sommarcampingar är nästan alltid väldigt farliga eftersom konstruktionen på vagnen i sig gör att de brinner som fnöske. Har man inte hunnit slå ner elden när den är i inledningsfasen går det oftast inte att rädda något av vagnen. Och inte alltför sällan blir även grannarnas vagnar svedda i kanten – inte minst när man tullar en bit på säkerhetsavståndet på 4 meter mellan ekipagen

Det var så vi tänkte på väg ut till Gisslevik utanför Jämjö sedan det kommit larm om en brinnande husvagn. Väl på plats hade ett rådigt ingripande förhindrat den där katastrofen. Branden hade på ett tidigt stadium släckts och räddningskåren behövde mest bara vädra. Polisen beslutade att dra undan vagnen ett hundratal meter som en ren säkerhetsåtgärd.

Husvagnsbrand Gisslevik

Husvagnsbrand Gisslevik