På väg mot rekordtid på Blekingeleden?

En gång i tiden var han med i team Blekinge och han berättar med värme om dagarna han ägnade åt att träna i den massiva backe vi står nedanför. Minst fem gånger per dag, säger han leende och frågar om inte Linslusfoto ska prova. Jag med min usla balans tittar uppgivet uppför berget och avböjer vänligt men bestämt, den som berättade och kom med erbjudandet är Åke Johansson mer känd som Skid-Åke. Vi står längs väg 725 precis där Blekingeleden korsar vägen och väntar på långdistanslöparen Bill Öster som denna helgen vill försöka slå det nuvarande rekordet på leden. Här har teamet dukat fram lite att äta och dricka och de berättar att Bill förra året sprang Skåneleden.
Just nu ligger Bill ca tre timmar före det gamla rekordet och har ungefär 3,5 mil kvar att avverka.

Bill Öster på Blekingeleden
Bill Öster på Blekingeleden
Bill Öster på Blekingeleden