Biblioteken håller stängt för fysiska besök

Med anledning av coronapandemin och de nya åtgärderna från regeringen och Folkhälsomyndigheten kommer samtliga folkbibliotek i Karlskrona kommun att hålla stängt för fysiska besök till och med den 24 januari 2021.

Karlskrona kommun arbetar samtidigt intensivt med att utreda hur andra kommunala verksamheter påverkas av regeringens och Folkhälsomyndighetens nya uppmaningar. Sedan tidigare har kommunen vidtagit en rad olika åtgärder. Idrottsanläggningar och simhallar är exempelvis helt stängda för allmänheten. Internt har kommunen också tydliga riktlinjer gällande möten, tjänsteresor och distansarbete. 

Så snart det finns mer information kommer du att kunna ta del av den på karlskrona.se/corona.

Även om det nu är stängt för fysiska besök så erbjuder Karlskronas kommuns bibliotek en rad tjänster:

  • Boken kommer-leveranser till de låntagare som är berättigade till det, fortsätter. 
  • Bibliotekets personal är tillgänglig för frågor och hjälp måndag till fredag klockan 10-16 på telefon 0455-30 34 60 och mejl; stadsbiblioteket@karlskrona.se. I övrigt hänvisar vi till bibliotekets hemsida, bibliotek.karlskrona.se för att se och hantera dina lån.
  • Digital hjälp via Karlskrona DigidelCenter går att få måndag till fredag klockan 10.00–16.00 på telefon 0455-30 31 42 och mejl; digidelcenter@karlskrona.se. Det går också att få hjälp via videosamtal, Skype. Boka tid via DigidelCenters telefon eller mejl.
  • Det är fortfarande möjligt att som låntagare låna e-böcker och e-ljudböcker via Biblio samt strömma och se film via Viddla. 
  • Bokinkasten är öppna så att du kan återlämna medier som du har lånat.

De meröppna biblioteken kommer att vara stängda till och med den 24 januari 2021.

För att bidra till att minska fysisk rörlighet till och från biblioteken, och att minimera antalet medarbetare på plats, kommer det inte att ske några utlämningar av reservationer, take away-kassar eller överraskningskassar under den här tiden. Nuvarande reservationer förlängs, men det går inte att göra nya reservationer. 

Inga kravutskick kommer att ske under denna period och inga övertidsavgifter tillämpas.

Det kommer inte att finnas möjlighet att låna dator, skriva ut, kopiera eller skanna på biblioteket. Du som behöver hjälp i ett specifikt myndighetsärende att skriva ut handlingar eller att använda en myndighets e-tjänster hänvisas till Statens servicecenter, Stora Möllebacksgränd 10 i Karlskrona, telefon 0771-45 10 00.