Sportduellen Karlskrona

Kommunen satsar 50 000 kronor på Sportduellen Karlskrona

Fem idrottsklubbar i Karlskrona går nu ihop i samverkanssatsningen Sportduellen Karlskrona – en lokal variant av SVT-programmet Mästarnas mästare. Projektet har gjorts möjligt mycket tack vare ett bidrag på 50 000 kronor från Karlskrona kommun.

Coronapandemin har ställt Karlskrona kommuns idrottsliv inför stora utmaningar.

När mycket av liveidrotten är inställd så har fem idrottsklubbar nu gått samman för att få  Karlskronaborna att känna tävlingsnerv och spänning på ett annat sätt.

Klubbarna kommer nämligen att arrangera Sportduellen Karlskrona – en tävling som kan liknas vid en lokal version av SVT-programmet Mästarnas mästare.

De fem lagen som deltar är HIF Karlskrona, FK Karlskrona, Karlskrona HK, Sjöstaden DF och FBC Karlskrona. Karlskrona HK ställer upp med både ett herr- och damlag. 

Spelare från lagen kommer att utmana varandra i olika grenar. Tävlingarna filmas och kommer att kunna ses på webbsidan SportOn.se fredagen den 15 maj. För att se programmet behöver man köpa en biljett och intäkterna delas sedan upp solidariskt mellan föreningarna.

Satsningen har gjorts möjlig mycket tack vare Karlskrona kommun, som med ett bidrag på 50 000 kronor är huvudsponsor till projektet.

– Det här är ett helt nytt och spännande koncept. En kreativ och rolig idé där flera olika föreningar hjälps åt. Ett initiativ som vi från kommunens sida självklart vill vara med och stötta. I dessa tider behöver vi hitta nya sätt och nya idéer för att lyfta föreningslivet, säger Elina Gustafsson (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Här kan du läsa mer om Sportduellen Karlskrona.